Pages

30 April 2017

Tying the knot!

Assalamualaikum


Alhamdulillah alhamdulillah alhamdulillah. Itu sahaja lah yang pertamanya melintasi hati ini di saat mendengarkan dengan tenangnya, sang suami melafazkan akad. Alhamdulillah yaAllah, akhirnya diri ini sah menjadi isteri kepada Mohammad Safuan Arif dengan sekali lafaz. Bersaksikan keluarga, saudara mara dan rakan-rakan, kami telah disatukan jua dengan ikatan halal ini pada 1 April 2017. 




Perasaan bercampur baur datang silih berganti. Tak percaya rupa-rupanya telah bergelar isteri, kepada lelaki yang sangat dicintai sepenuh hati. Terima kasih tuhanku, untuk nikmat dan kebahagiaan ini.


Benarlah, jodoh petemuan ajal maut segalanya telah ditulis dengan sempurna olehNya. Yang paling utama, berdoalah. InsyaAllah, semuanya akan dipermudahkan. Syukur alhamdulillah kami betul-betul dipermudahkan. Nanti lah kita share ya semua preps, dos and don'ts. Tapi spoiler alert, awal-awal je korang akan semangat sangat pasal preps ni. Bila dah betul-betul tengah prepare, hari-hari berdoa yaAllah cepatlah majlis, biar habis semua ni. Malas dah fikir bhahaha. 
Eh ke tu budak ni je yang rasa?

08 January 2017

selamat 25, kekasih.




Dia mulai 25 hari ini,


Tuhanku,
Kau panjangkanlah umurnya
untuk dia menjadi teman dalam hidupku selama dia mampu,
Kau jadikanlah pertambahan usianya
pertambahan yang bukan sia-sia,
Kau kenalkanlah kepada dia bahagia
yang belum pernah dia rasa,
Kau berjayakanlah dia sebagaimana
yang dia selalu cita,



Kerana dia, bukan siapa-siapa
Tetapi dia nyawa.






Lana