Pages

22 April 2011

azam final azam final azam final!!!

Y'know, my final examination is just around the corner! Around-the-corner-just :( Really soon. About a week to go. Hence.... Lets chekidoud!!! Ecece. Tiba-tiba tersemangat lebih.


 Only four hours for sleepinggg?? Are you crazy??




Nonono. Im not. Hee. Ya.. tak cukup tido apabila exam semakin menghampiri memang normal sebenarnya. Kaaan? Jadi tak pelik langsong kalau setakat empat jam je. Hehe. Lagi dekat nak fnal, lagi jangan tido. Final, tak tido terus! Haha. Tetapi, biarlah otak jugak dapat berehat setelah berhempas pulas membantu anda =) Tapi.. Just so you know... Memang sangat-sangat tak cukup masa. Huk3. Mana dengan nak faham Physiology nye, nak hafal Anatomy nye, nak digest Biochemistry tu, nak ingat struktural semua cell Histology nye. Waaaaaa. Sempat ke sempat ke?? =(

He knows everything about me, only Him can give me strength internally ,Ya Rabbb, makes me strong...

21 April 2011



i miss mama

i miss home 

:(

14 April 2011

CATCHING-UP I

Feel too free today till dont know what to do? Nahh,kan dah terkeluar catching-up I ni. Hehe.



O70411


Baiklah, 070411. Bukan tarikh keluar date ke tarikh hari bertunang mahupun ulangtahun perkahwinan seperti yang disangka-sangka berdasarkan dua bijik heart merah itu. Teehee. It's my 19th birthday :) About last a week right? Tapi tuhh laa. Busy busy. Tak sempat nak update. Tang tu lah terkeluar catching-up nih. Kehkeh.
Lets start it! 

Petang tu pukul 6, 6 April 2011 di Mesir ( 0000, 7 April Malaysia) aku sudah tidak menumpukan sepenuh perhatian kepada Kak Atynn,tutor Physio ku. Dalam hati, 'Aishh,dah pukul 12 malam ni, mesti dah ramai yang wish kat fb *wahaha*' Sungguh perasan,bukan? Bila tamat je tutor, vrrrooommmmm, sprint balik ke rumah, panjat tingkat 5 dengan sepenuh tenaga walaupun dah pancit kat tingkat 2 lagi -.- Nama je atlet tapi lemah lembut. Bukan aku la. Dan seperti yang disangka-sangka............................... Hik3, suka hati yang baca la nak sambung macam mana pon. Eheh.

TAPIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII..
Nak cerita nya, tak ada seorang pon housemate aku yang wish. Huk3 :'( Ok, akur la sebab kat sini baru pukul 6 petang kan. Tapi yang aku tak pasal-pasal pergi emo dgn menangis bergelen-gelen masa skype apehall? Loooooser. Eh,tapi dia punya feeling sambut birthday kat negara orang ni,lain tahu? Dapat SMS from kawan yang just wish 'HAPPY BIRTHDAY' pon dah buat hati ni bengkak-bengkak. It is just something that buat kita rasa terharu sebab tanda kita diingati :') 

0000,7 APRIL 2011 Cairo.
Berdebar-debar bimbang ada yang ingin buat prank ke apa ke. Agak malu la sebab macam syok sendiri kan. Padahal takde pon prankkkkk! Waaaaa. Semua orang dalam bilik buat hal masing-masing. Yang dah tido pon ada. Roomate aku lagi lah sempoi, tengah online sambil menyanyi-nyanyi dengan riang. Dia tak nampak ke aku yang tengah menderita tahap orang menunggu keputusan mak bagi kahwin awal ke tak ni. Apakah?? Ok,abaikan.

Taknak frust dan berharap. Tido awal. Tutup lampu. Lupakan segala nestapa pada hari jadi sendiri :(

Bangun pagi, masih sama. Macam hari-hari normal biasa. Aku tengok semua orang online. I mean, bukak la fb tu. Takde ke terpampang kat fb dorang yang hari ni birthday aku??? Haihh, gila desperate dah aku ni haa. Ok,buat-buat tabah lagi dengan mengupas telur rebus untuk nasi lemak sebab hari ni jiran baru kami yang baru nak pindah ada buat makan sikit. Lagi,semua orang beraksi sama. Aku dah naik sebak yang teramat :'(

Dah dah. Malas dah nak describe panjang-panjang apa yang berlaku sepanjang hari tu (padahal tak sabar nak masuk klimaks.) Haha.

Dalam pukul 9 malam, aku bermalas-malasan kat katil sambil berfikir kenapa lah aku begitu tidak dihargai mereka. Iskkk.

Tertidur..............................................

Rasa seperti bermimpi,tapi nyata. 'Naa.. Naa.. Bangun naa. Rumah kita blackout ni. Tapi ada orang ketuk pintu kat luar. Bangun naa!'

'Haa? Haa? Siapa ketuk? Kenapa gelap ni? Lulu mana Lulu?' (Aku rasa aku ingat lagi dialog aku malam tu.)

Rupanya Zik. Dia pegang tangan aku,bawak ke ruang tamu. Orang tu memang ketuk pintu rumah aku dengan amat kuat! Sangat! Serius macam nak tercabut dah pintu tu. Bedegeng bedegeng! Bedegeng! Kah3. Moden gila bunyi pintu rumah aku. Ok ok sambung. Zik pass aku kat Tiqah. Zik dengan Tiqah terjerit-jerit laung 'Min??! Min??! (siapa) Min??!' Diorg macam cemas jugak la. Aku,korang jangan tanya. Nanti cerita lain. Haha. Aku pegang tangan Tiqah. Kemas. Faiz kejut Rabi. Rabi bangun muka bengang-bengang bukak lampu bilik diorg. Semerta, keluar la Lulu... Bawak cake!!! Aisyah kat belakang bawak lilin. Zik baru nak bukak pintu rumah. Then, 'Happy birthday to you.. Happy birthday to you.. Happy birthday to Nana.. Happy birthday to you......' Ya Allah, speechless. Aisyah suruh aku nangis. Haha sengal. What a prank! :DD




Ya,mintak tolong sangat sangat abaikan muka bermata bengkak ni. Baru bangun ni baru bangun ni -.-




Part yang paling tak menahan, ok ok. Kita reread balik eh? Kalau perasan la, Aku ada mention yang Rabi pergi bukak lampu bilik dorg kan. Eh, Zik kata blackout. Tapi, nak ceritanya, aku tak perasan pon benda tu! Ggrr. Memang nampak sangat la dalam separuh sedar lagi. Oh andd, Rabi pon dirai malam tu. Happy belated Rabi! Dan, memang si bertuah Zik dan Tiqah dah mengantoikan aku depan ramai-ramai. Dorg cakap, aku memang takut sangat-sangat sebab aku pegang tangan mereka kemas-kemas macam taknak bagi terlepas pon. Shesshh. Semua orang gelak besar-besar. Haha. Malu ah guwa :'>


THANK YOU ALL. THANK YOU FOR EVERYTHING. THANK YOU SO MUCHHH! 
I LAPPP U! :*

12 April 2011

you

CONGRATULATIONS! Alright, now you tell me how can I pay your 4 FLAT in return as you wish??? Oh mannnnnn! Saya tak mampu. Aiming for Mumtaz, it's higher enough :( But I promise you, insyaAllah, I'll do my level best best best! Just be there, my number one supporter Ohh dan, heee. Terima kasih untuk 4 rata itu! ;)

FĂ©licitation Cherie! =)

10 April 2011




Done with Histology's Mid-Term, today. Up till now, preparing for Biochemistry's Mid-Term and Physiology's Spring Test that will be held within this month too. Nahhh, musim bunga pon ada test. Menarik bukan? LOL

Dear Papa & Mama, though sometimes the spirit faded, but for both of you, I'll keep on going. And really sorry for the confession I've made last days. Never repeat it in future. Yes yes. Once I've opted this path, forever I'll be, insyaAllah. No turning back

In advance, wanna make a wish for those besties and friends at matriculations who'll sit for finals and some in progress (Go PASUMians Go!), BEST OF LUCK to all of youuuu! Believe in yourself, you can make it!  =)

01 April 2011

First Day, First Class, First Spotting Exam, First Party & First Dance. Ladies First! *tetiba*

Oh my goodness I dont know how to tell about today! Okay, actually today was my first day in Egypt after the looooong holiday. So, lets not wasting any time and welcome back to school!

Nahhh, gaya eksaited terlebih sebab kejap lagi dapat jumpa kekasih ♥Awhhh I really miss them! :') Ohh yaa. I sat for my spotting exam Thorax today. I'm sooo nervous as the preparation..... Just so you know, I've just arrived Egypt yesterday T.T

Ye adik-adik, kita tak perlu takut ye bila berhadapan dengan kekasih si cadaver yang baik ni. Heh, promote medic cepaaatttttttt! HAHA. Before the exam starts, lets do some revision!

Okay,sangat fokus -.-'

Spotting exam was an exam which there'll be five stations in the lab. Students have a minute only for each station to answer all the questions. Each station provides different questions for instance, 1st station will ask about bones, 2nd station will ask about organs like heart or lung, 3rd station about radiology and etc. So, we have to identify the part of the bones or organs and their sides in our body. In 1 minute? Nervous tak payah cerita -.-

*****

Finish with the spotting exam, we proceed with the welcoming party,yay! Y'know, the JPA students had welcomed us as the new members in MOU programme. Meaning, I'll never be in the same class with my Egyptian friends anymore. I just dont know how to describe my real feeling. Both, I mean either MOU or G2G programme give their own benefits. So, meet my new friends! :)



Sempoi tak sempoi?? Haaaa. Oh jap. Inilah yang dipanggil 'potluck'. Haha.

Eh, actually banyak lagi makanan ni tapi entah, tak tersnap gambar sebab pergi snap makanan dulu. Hikhikhik. Oh dan aku bawak nasi impit dengan kuah kacang ke party tu tau. Okay, jangan nak perasan sangat aku yang buat semua tu sebab ehhh tadi baru cakap yang aku ni tukang bawak je. *wahaha*


Benda yang aku pegang tu ialah kek aiskrim yang gila sodappppp. Uwaa nak menangis aku makan sebab sedap sangat. Kek aiskrim tu muncul lepas kami buat prank untuk dua orang birthday girl ni. Ya Allah, sampai menangis-nangis dah haa dorang sebab dapat tahu kena tukar ke universiti lain. Aku pon tekejut jugak tau! Gggrrr! Hahaha apehal kau yang terlebih geram pulak.
*****

Woohoo, after dah penat yang teramat makan dengan gigih kat welcoming party tu, kami akan makaaannnn lagi. Lalala sungguh gembira :D We got another invitation to Inaz's birthday party. Inaz had invited us, the Malaysians students from G2G programme (before this). A blast it is because the party will be held on cruise,along the Nile's River,yayyyy! And this is my first time join foreigner's party. Eh kasar la pulak ayat tu. Hehe. Hey Inaz is a Palestinian! Hence, boleh dikatakan party tu penuh dengan budak Palestine yang lawa nak mamp. Nak jeles lebih,bolehhhh? -_________-" Now have a look betapa eksaited nye kamiiii. Err, aku je kot?? Hahaha.





 Yang lawa pakai shawl hijau tu, Amira, kakak Inaz. Tinggi macam model. Dah habis belajar dah. Dah jadi doc dah. Pergghh!


Inilah birthday girllll!  INAZ :) Elegant!


Hehe, finally I got the chance to pose with Rawan!!! She's so and so eye catching. Y'know, frankling speaking, she's the foreigner students that everyday-I-must-say-hi-and-look-at-her-outfit-of-that-day-sambil-berkata-dalam-hati-comelnyaaaaaaaaaaaaaaaa! She knows how to dress well. She's such a fashionista. Rawan is from Jordan and to tell you what she's only EIGHTEEN! Masa mula-mula kenal dengan Rawan dia teka umur aku LIMA BELAS. Heyyy mudanya Nanaaaaaa! Teehee ;) So, aku macam puas hati gila sebab dapat tersengeh kat tepi dia tu taaaapi eee baju aku memang tak boleh masuk party aa. Ggrr! Aku tak sempat pon nak pilih baju before turun dari rumah. Aku main sambar je winter coat tu. Lagipun,I thought only Malaysians yang dijemput. Wahaha gila perasan.



And the best part was the dancinggg! Oh man, I'm dancing! :D Semua orang terpukau tengok Rawan and the gang menari. Sumpah menawan hati. Hee. 











Thanks to all, thanks for everything! The party was really awesome. We go back home err around 10.30 p.m. Not that late kan? Hee. Fuhhh, penat yang tak boleh nak express! Roomate aku dah selamat dah atas katil tu. Hehe. Jadiii Nur Fatanah, welcoming party lah, birthday party lah apa lah. Now time untuk menderita huwaaa! Oh tak, saya sangat suka belajar. C'mon, fight for the final yang bakal menjengah! Tolong doakan kita eh, kawan-kawan? Lotsaaa love! Hee :)