Pages

22 March 2013

Bertemu lagi kita!

Salam alayk..


Lamanya sudah tidak mengupdate apa-apa dekat sini :) Kadang, banyak sangat yg nak ditaip, dishare di sini, tapi kudrat tu sendiri tak ada. Kadang, ah malas lah, simpan je dalam hati dan fikiran. Memang passion untuk menulis dan berblogging ni boleh dikatakan merudum jatuh. Kalau dedulu, menitik air liur ni haa duk godek-godek cara nak itu-ini dekat blog laa, nak pasang itu pasang ini laa, blogwalking dari pagi sampai malam pon takpe lagi. Haha I did change a lot ke? Faktor umur kot? Heh.

Jaaadi, apa yg membawa diri ini kembali ke sini? Nothing much, biasalah setiap hari ada je ups and downs kan? I bet today, memang hari yg meng-down-kan kot. Hee. Ceritanya tadi tetiba rasa nak bukak facebook sorang 'kawan' ni. Haha pelik sikit kot friendship ni. I might know her well but she err. Eh dia kenal, tapi maybe dah tak ingat. Biasalah manusia~ Kikiki. Ni bukan main terjah stalk ea. We used to know each other before. Okay, so what is sooo special about her? Sekarang dia tengah final (merujuk kepada latest status), and someone commented on her status lebih kurang macam "Best sgt ye last sem oo..". Someone tu pulak laaagilah kite kenal haha. Ehhh tetiba yg kat sini dah tersentap. Tak tahu lah, tapi benda-benda macam ni memang buat rasa sensitif lebih sikit. Kiranya, she's gonna end up her study in dip dalam masa yg terdekat ni jugak la. 

Fyi, sebenarnya feeling yg macam ni bukan sahaja timbul terhadap beliau, tetapi sesiapa sahaja lah yg bakal menghabiskan pelajaran dalam masa yg terdekat. Give it diploma or what, still, I'll take it as something real serious. Kalau diploma, nanti nak sambung degree berapa tahun je lagi kan? Yang dah degree lagi la, setahun dua tahun lagi, habis dah. And me? Hahahahahahahahahahahahahahahahahaha itulah! Itulah yang menyedihkan *looooooooongggggg sigh* Kalau disuarakan benda pesen ni kat few friends of mine, mesti dorang akan cakap, "Takpeeee, nanti gaji Naa lagi besar dari kami ni haa. Takpe, kerja dokter ni pemesss!". Hamboii, supportive betul kawan-kawan guwa ni. Haha. Nasib baik tak cakap it's okay Naaaa dokter laki ramai yg kachak. Haa! Kalau cakap macam gitu mana tau tetiba aku jadi tersemangat lebih pulak. Eh tapi kitew setia tauu. Bhahaha.

Adedeii, korang-korang yg baca belog ni, bila dah kahwin, ada anak nanti, jangan laa bagi anak korang amik medic eh ;) Mohon! Sadis sangat. Dan jangan anggap hidup dekat overseas ni, "Ohhhhhh indahnya donya indahnya.." It is a big NO okay. Tapi tak tahu lah kalau-kalau jiwa ini yg dah ke-malaysia-an sangat. Tapi, perit pedih jugak la bila tengok life kawan-kawan dekat Malaysia sana yg lagi nampak lively. Gitueww. Eh ke engkau yg tak reti-reti nak menghidupkan kehidupan ni, Nana? Hmm entah.


Tapii....tiada guna kan menyesali apa dah kita putuskan di masa lalu? Jusssssteru itu, pastikan apa yg anda-anda lakukan sekarang, tidak akan membuatkan anda-anda menyesal di masa yg akan datang. You got me yawl? Oookeh, itu sajeee :) Salam sayang ♥   





notakaki : Tahniah SMACH sekolahku syurgaku berjaya menjadi sekolah terbaik seluruh negeri Kelantan SPM 2013. Hehe akhirnya dah dapat menumpaskan musuh tradisi, SMS Faris Petra. 

4 comments:

CheCardio said...

LOL

PeedaPastel said...

selamat berjuang....saba ek..=)

saifudin abu izzudin said...

nice day :)
Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
Jadilah seperti yang kamu inginkan,
karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
yang ingin kamu lakukan

http://www.nolimitadventure.com/

wisata outbound said...

nice day:)
saya adalah saya hari ini karena pilihan-pilihan
yang saya kemarin..


bagi-bagi motivasi yaa.. :)


http://wisataoutboundmalang.com/