Pages

02 April 2012

little sweet things

One beautiful morning...

While Nile runs free, Im about to go out for breakfast with Farah. Kitorg janji nak keluar makan sama-sama lamaaaa dah. Hehe. Me missing her cho much :P So we decided to have breakfast dekat Beyt Hasanah, restoran Melayu yg ada kat Mesir ni. Sooo, bangun pagi-pagi macam biasa, ada orang kejut hehe and I told him about my plan that morning. Lepas dah chitchat kitkat sedikit sebanyak, so okaylah, macam dah lewat kan. Karang breakfast jadi lunch pulak. Ghee. 

Now tell you what... Cliché, kalau nak keluar pergi mana-mana tu, mesti ada yg pesan 'take care', 'stay safe', and all those stuffs. Yahh, Im really sure of this. But, this time, masa mintak diri nak siap-siap semua, I got this sweet reminder, "Tudung tu labuhkan sikit...pandai dah kaann..." Shiuuuuuu~ *terpana kejap* Tak sangka still dapat reminder macam ni :') He knows me well. Saya bukanlah jenis yg jahil or alim sangat. What should I say is moderate. Masih lagi di tengah-tengah. Tapi, once ada orang pesan macam ni, tersentuh sangatt. Kesayangan pulak tuu ♥ Hiks.  

Sebelum ni pon dah beringat. Sebab, kita kena sedar diri la kan. Hehe. Err I mean, nak jadi wanita solehah kena la pandai jaga aurat, jaga diri, jaga perlakuan. Tutup semua, sampai kita rasa secure untuk keluar or untuk melakukan apa-apa sekalipon. Ya? Erm, hari tu ada ternampak TOKhairul retweet satu tweet ni. Ingat-ingat lupa la tapi. It sounds, "Kalaulah orang perempuan ni nampak macam mana mata lelaki pandang mereka, pasti semua dah berlumba-lumba menutup aurat" Haa lebih kurang cenggitu lah. So... Jom sayang-sayangku? Heee :)

Have a nice day ahead. Toodles, people! 

2 comments:

Ihsan Arifin said...

sayang nye tutup lah 'bunga-bunga' di dada tu. sure allah sayang lebih :)

.nana. said...

aihh. benda wajib kan tu. thanks for sharing anyway!