Pages

27 April 2012

our last smart circle(usrah)

Salam alayk..

This entry should be posted last week. Hehe. By the way who cares kan? So, ni baru nak cerita about our last smart circle for this year. Wuwu. Sedih sangat sebenarnya because at last, benda ni dah bertemu ke titik akhir. Tapi kita kena yakin dan percaya, ukhuwah yang dikurniakan olehNya ini tidak akan pernah putus dan akan sentiasa tersemat kemanisannya itu :) As for this special occasion we decided to have it at somewhere special. So here it is, we went to Asian Restaurant in Zamalek. 

From left : Kayla,Farah,Lutazzi,Qayyah,K.Izzah,Dayah,Neena,Ema,Nananino :P

Ok ok tahu, memang malam tu jadi yang paling ayu pon ==' Haishh. Haha. Erm ni masa nak balik dah actually, mintak tolong chef amikkan gambar hee. Kat bawah ni ada few pics of us sepanjang usrah Sabtu lepas. Yeah, about the Asian Restaurant, nama je 'Asian', tapi masakan Malaysia takde pon sobsob. Malaysia tercampak ke mana entah.


Hari tu, kitorg tadabbur Surah Al-Munafiqun. Satu surah penuh sebab surah pendek je kan. Biasanya tadabbur beberapa ayat panjang. Jadi, K.Izzah pilih surah ni sebab katanya surah ni banyak sangat peringatan dari Allah S.W.T dan DIA dah perli-perli kita ni sebagai hambaNya. Lepas dah tadabbur, ada pulak bahagian sharing tips sebab final exam pon dah dekat kan. Seronokk sangat! :D Bukan seronok nak exam, seronok sebab semua orang happy hari tu. Haha. 






Haa, cuba perhatikan betol-betol, ada dua tiga orang jugakla yang cakap muka aku dengan muka Farah ni sama. Cer tengok cer tengok, sama ke tak? Farah is on my left side :) Sama tak? Tak sama? Of course la Farah lagi lawa daripada aku. Kahkah. Debater kottt *tetibe*



Makanan terhidanggg! Gahh, rasa macam zaman batu dah makan dalam 'pinggan mangkuk' yang macam ni. Hahaha. Tapi masakan dia really taste good. Slrrrrppp!



These are kalam taujihad that I got from them! Waaaa mutsyakkir awi'. Sayanggggg nye kat korang ni haaa! Semua omey omey. Hee. This is one of our task for the last SC, making card for each other to wish good luck in exam, life and etc. Sweet kan? :') And below are some gifts from them,too... Seriously, i'm touched that night. Never expect this smart circle family will gonna be this nice to me.


I heart them so much for giving me the spirit, support, lesson and love that i've never got from others, especially K.Izzah. She's such a remarkable sister for me. Orangnya kecik molek. Hee. K.Izzah sangat-sangat laa kreatif. She tried her best to make our SC so happening. Everybody loves her. Banyak bagi nasihat, peringatan, dan ilmu-ilmu yang bermanfaat untuk kitorg yang memerlukan ni. Terutamanya untuk orang yang macam saya ni la :'( The SC might end officially that night. However, we still make promise to meet again! :)) Nanti-nanti mestilah rindu. Hehe.

Houri with love!



notakaki : dengan rasminya dah bukak balik blog selepas diprivatekan atas sebab-sebab tertentu selama 10 hari haha. happy reading! ^^

2 comments:

Heba Adam said...

awwwwh! comelnya!!
May you guys always stay together!
*Ameen*

.nana. said...

Hebaaaaaaaaaaa! hehehe. thank you so much! :)) comel kan? kiki.