Pages

29 October 2012

Le sweet escape

Salam alayk and hi! :D

Today is my last day of the hols. Ohhhh esok bermulalah rutin-rutin yg memboringkan iteww. Kehkeh. Tapi takpe.. Alang-alang dah holiday, haruslah menyia-nyiakan masa yg ada dengan baik. Haha ok ni ajaran aku, siapa berkenan, sila ikut :P So, i'm gonna fulfil my promise in my last entry. Hehe. Here we wereeeee, in Alexandria!! For God's sake, after two years, then only i know how Alexandria really is. Rasa macam taknak balik Cairo dah. Tenang sngt Alex ni haa. So lets the pictures do the talkings :D


Alexandria here we come. *asal  muka cam tak excited langsung? Hahaha.




Semua gambar-gambar kat atas ni kitorang amik dekat The Royal Library of Alexandria. Pernah menjadi one of the largest library in the world. Haa amik kau. Besar teramat library nii! Tapi sayangnye hari kitorang pergi tu, library ni dah tutup sebab cuti umum sehari sebelum raya. Sobsob. Next time kena datang lagi kat sini! :D



Then, kitorang berpicnic, hehe iftar sebenarnya dekat King Farouk's Castle ni. Bukan dalam castle tu okay tapi dekat taman dia. Castle tu dah berhantuuu hahaha dah 200 tahun mana tak berhantu kan. Aaaa cantik macam Miamiiii tempat ni! Dikisahkan bilangan gundik King Farouk ni sebanyak pokok tamar dalam taman ni. Memang tak terkira ah. Banyak macam sampai ribuan kot :O







Sweet moments on Eiduladha 1433H :)






Dua gambar kat bawah ni dekat Kubu Salahuddin Al-Ayyubi. Raaaamai gile orang sebab maybe holiday kan. Semua nak bawak family masing-masing having fun. Hee. 



Hehe itu sahaja ye. Sorry tak sempat nak cerita panjang-panjang sebab i olls nak keluar ni hee. Nak berjimba on last day! :P

Toodles!

2 comments:

yanana amran said...

cantiknyaaa diaa :))

.nana. said...

aaaa first time org puji kite cantik. hikhik :P tq kyana!