Pages

31 December 2010

FRIDAY's TASK

Assalamualaikum!

Hello! Lama dah aku simpan cerita ni haha. So,dalam entri kali ni,aku nak cerita pasal task-task aku untuk weekend ni. Lepas je breakfast tadi, pepagi lagi dah kena bersihkan jamban tandas. Then, bermanja-manja lah aku dengan jamban tandas ada la dalam setengah jam. Euwww~ Okeh,tak nak cerita dah pasal tandas ni. Karang ada je yang tak lalu makan :D

Weekend ni, turn aku dgn Zik untuk beli barang-barang dapur kt Souq Sayyeda Zainab. Souq tu pasar ya kawankawan. Haha. Bajet pro ammi lah ni. -_____-' Lepas siap-siap, start lah perjalanan ke souq. 20minit jalan kaki. Nasib lah souq jauh. Tapi tak pe, demi nak kurus wekkk. Eheh, ekceli ni 1st time aku pergi pasar sayyeda yang betul-betul pasar. Biasa-biasa pergi shopping kat kedai-kedai yang berdekatan Sayyeda tu je. So, eksaited tu lebih lah ya. Haha.

Haah. Kami start memborong kat bahagian sayur dulu. Sayur kat Mesir ni,ya Allahhh.. Geghammmmm nengoknya! Dah laa segar bugar, saiz-saiz tu pulak, kecik sikit je dari sampan. Wahaha. Hiperbola. Ye tak? Ok, tak percaya tengok ni.





Haaa. Macam mana? Sampan kan? Haha. Haihh~ Kobis-kubis kat sini besar yang amat,youuu! *konfius ejaan yang betul :p Dah laa yang lain-lain tu boleh dapat dengan harga L.E 1 je untuk sekilo. Murah sangat! Cakap je, nak lobak merah? Kentang? Tomato? Semua L.E 1. Okay, sila bahagi dgn dua untuk tahu harga pasaran jika di Malaysia. Tak faham jgk? Okay, macam ni, L.E 1 bahagi 2 = RM 0.50. Dapat? Tak ke korang akan cakap, MURAH GILAAA! :D

Yeah,itu karottt! Hurm~ Then kami beli ikan, ayam. Ikan boleh la dapat L.E 10 harga member-member. Teehee. Ayam pulak... Haa, nak cerita pasal ayam la kan. Tadi,aku tak tahu la pulak ayam tu dia belum sembelih lagi. Mahunya dia sembelih depan-depan aku. Dah la ayam tu memekik menjerit melolong mintak tolong. Spontaneously, aku pulak yang sambung turn ayam tu menjerit. Aaaaaaaaaaa~ *lakon semula. Bukan apa, terkejut la! Ehh. Boleh pulak pakcik tu bantai gelak bila dengar aku terjerit. Eh aku pun satu hal.. Saje je gedik nak jerit-jerit,kan? Bajet ayu auw auw. Haha. Tapi takpe. Setelah dirunding-runding dengan pakcik yang err tu, harga ayam yang L.E 21 dapat discount jadik L.E 19 hehs!




Itu ya kawankawan kedai pakcik ayam yang pemurah tu. And yang kat atas tu lah Zik yang cantik, tengah posing depan kedai ayam. Heee~ Adeihh. Rupa-rupanya memang besar la Souq Sayyeda ni. Menitik peluh den berjalan ke sini ke mari haha tipu jeee! Dah tu, beli-beli lagi. Okay jap nak list. Beras, tepung, pasta, makarona *sepupu makaroni, gula, bebawang, telur, buah oren. Eh,itu je la kot. Asal tadi rasa banyak dan berat haa. Nak putus rasanya jari-jariku yang runcing ni. *uwek! Oh pasal oren tu kan. Yeahh,mana nak dapat oren sunkist RM 1 sekilo kat Malaysia? Haa... Habaq mai. Aku nak tempah 1 kargo dari Malaysia ke Mesir. Wohhh. Tapi kat sini adaaa~ L.E 2 je sekilo! Murah kan kan kan? :DD Sebab tuuu lah aku SUKA Mesir! *capslock sbb suka sangat. Haha mengada-ngada.



Ouh kita kena beroutfit macam tu ya, sebab nak ke pasar dan bukannya ke City Star. So, if pakai macam nak turun training basketball pun bolehhh. Dannn dan dan, kita kena buat muka macam tu ya sebab nak tunjuk muka protes sebab kena bawak barang banyak. Aishh, banyak pulak sebab nya. Hak3. Eh, strawberry kat belakang tu, L.E 4 je sekilo der! Eh aku ni apa hal haa. Dari tadi lagi promote harga. Kan kan? Perasan tak? Eheh. Eh nak stop dah laa. Nak study pulak *phewitt*. Eh jangan laa. Serious ni haha. 

notakaki: aku dapat discount ayam sebanyak L.E 2 tuuu, sebab aku kenyit mata kat pakcik ayam tu taw taw? ;)

2 comments:

Monkey D. Lutfi said...

blkg uma aku 15 je kot sekilo.. yg ko da bangga kenyit mata dpt 19 haha

.nana. said...

hehs! bkn sekilo ni okay? lebih dr sekilo tawww? jeles booo~ haha :p