Pages

05 May 2012

kesukaan #1

Haiii!

Siapa coffee lover? Meh sini high five sikit! :D Macam semorang tahu kot aku ni gila coffee. Segala jenis coffee ada dalam kabinet tu haa. Nescafe, cappuccino, latte, black coffee, white coffee, kacip fatimah :P Most fav,  ofcosh vanilla latte! Bawak dari Malaysia kot, nampak sangat gigih kan? Haha. Tapi semua pon nak vanilla. Teh pon perisa vanilla jugak. Umphh gila! And siapa makan eskrem vanilla tak kasi kat aku, memang aku marah :D Oh please, ni bukan nak feeling-feeling 'Vanilla Coklat' tuuuu sebab aku gila vanilla ni sebelum citer tu keluar lagi ok? Hahaha. 



K, motip? Motip dia ialah, bila dah terlalu ketagih dengan coffee ni kekadang sampai memudaratkan diri sendiri. Haih kesian kat diri sendiri tapi padan muka jugak sebab macam tak pandai nak balance caffein content dalam badan ni :/ Lagi-lagi memusim exam ni. Kadang-kadang sampai tiga empat mug sehari. Aku bukan minum sebab nak tahan mengantok, nak stay up whatsoever tu, tapi sebab suka kaaan. So, minum ajelah. And lepas minum satu mug tu biasanya memang terus akan dapat tindak balas. Trembling for dua tiga jam gak aa. Tangan lemah-lemah dah nak menulis pon pegang pen macam kemas-tak kemas je. Faham tak situasi ni? Huu. 


So, hari tu sejarah terburuk jugak la dengan coffee ni. Pagi-pagi macam biasa, nak bangun dari katil, tiba-tiba rasa gelap dunia ni and bushhh, pitam! Haha k takdela sampai pitam tapi jatuh terduduk atas kerusi. Sumpaahhh masa tu pening gila macam kaki tak jejak lantai dah. Gelap gelita. Haa pastu pergi class macam biasa. Satu hari rasa lemah and macam tak boleh nak bercakap dengan orang pon. Jalan pon slow-slow tengok kaki sebab takot terpitam. Hakhak. Masa nak balik rumah tu, bagitau la dekat roomate rasa tak sedap badan semua and dia cakap muka titew pucat. Pastu dia pimpin je tangan sepanjang jalan balik rumah tu. Huwaa T_T Kiranye sehari jugak aa lembik lemah tak berdaya and trembling nonstop. Nak menangis gak bila fikir-fikir balik haha. Pastu gebang cakap taknak dah minum coffee. Alih-alih tiga hari je boleh tahan. Malam ni, back to normal again, COFFEEEE. Sebab tak normal ah tak minum coffee! Kahkah :D


Nur Fatanah, degil kan? ;) Muehehe.

2 comments:

yanana amran said...

akaaaaakkkkkkkkkkkkk gilaaaaaaaaaaaaaaaa coffeeeeeeeeeeeee! hee, aish asyik sme je, jd adek bradek ah jom? haha

.nana. said...

kyana suke coffee gak ke? sama lagiiiii. meh sip! hahaha. sedap gile kan coffee. rasa nak lempang :D jom ah jd adek bdek. ekeke.