Pages

25 March 2011

bila bercakap pasal lauk pauk

Okay aku tak tahu angin apa yang datang hari ni. Tapi tiba-tiba rasa macam nak bercakap pasal lauk pauk. Tak, ini bukan mengidam macam mak-mak yang sarat mengandung tu. Teehee.

Lately ni fikiran macam tengah kusut sikit sebab nak kena fikir nak bawak apa ke Egypt. Yelah kan, bekalan makanan untuk berbulan-bulan. Nak fikir study yang kelaut tu lagi. Nak buat revision kat rumah ni lagi. Haih kusut-kusut. Konon ah kusut sebab revision tu. Haha. So, nak ceritanya, bila kat rumah ni, makan macam heaven la kan. Haa kau nak makan apa, kau telanlah selagi mampu. Seafood ke riverfood ke semua hadam. Ikan yang besaiz bapak tu pon main-main makan. Ayam memang dipandang serong je. Padahal dekat mesir, berkawan baik dengan ayam je. Tak pun ayam punye derivatives a.k.a telur ayam. Faham kan? Bagus, tak payah explain lebar-lebar. Seriouslyyy, kat mesir memang mampu makan ayam dengan ikan yang RM5.00 sekilo. Ayam pun paling-paling dalam RM10.00 seekor. Tapiii, nak mintak discount lima posen pon naik juling mata aku nak mengenyit dekat abang-abang yang jual ayam ni. Phew! Bunyi macam sengkek je. Terdesak pon ada jugak kan. Takde, itulah yang dipanggil berdikari. Ecehhh. Cakap macam good-good je aku ni kan.

Nahh, kalau bercakap pasal seafood pulak, udang, sotong, ketam and so on tu, memang tak pernah beli kot?? HAHA apa la budak perempuan ni kan. Budak lelaki memang tak berkira pon bab makan ni. Nak makan nak masak lauk apa, beli je. Asalkan, depa dapat puaskan hati dengan makan. Aku pon tak tahu lah kenapa nampak macam berkira sangat pasal lauk ni. Lauk je kot berkira, makan yang lain ok je. Hehe. Err, saving untuk shopping, maybe?? Ntahlah.

Alright, nak pergi sambung packing barang-barang dah. Bye!

No comments: