Pages

18 June 2012

Kadang menangis kesedihan kadang ketawa kegembiraan

Hidup ini tak selalunya indah. Tidak.

Lagi-lagi jika diuji dengan apa yang ada di sekeliling kita. Keluarga, kawan, pelajaran, kewangan dan yg dirasakan berkait dengan hidup kita. Aku tak minta punya kawan yg ramai beratus-ratus andai seorang sudah mampu menyerikan hidup dan sentiasa ada di sisi aku baik aku susah atau dia susah. Aku tak minta punya teman yg sentiasa bertegur sapa dengan aku jika senyumannya sudah cukup memberi isyarat yg dia selesa ada aku di sisinya. Dan aku tak minta punya kau yg mengaku sahabat baikku tetapi kemunculanmu hanya menambahkan lukaku. Tapi mengapaaaaaaa (tanda soal) Epic, bila ketiga-tiganya ialah orang yg berlainan.


******

Niat asal yg mahu ke library universiti ternyata menjadi debu apabila library diisytiharkan ditutup hari ini gara-gara pilihanraya Mesir -.-

Lantas kami berdesup ke Maniyal untuk belajar sambil makan sambil berangan di Cook Door. Kami ; aku dan dua budak comot di bawah. Muahaha :P
                                      
                                                 Hanis Zikri

                                                 Faiz Asikin

"Teman yang paling baik ialah apabila kita melihat wajahnya, kita akan teringat kepada Allah, mendengar kata-katanya menambahkan ilmu agama, melihat gerak gerinya kita akan mengingati mati." - the best caption for you both ♥ uhbbuki fillah :)

Ternyata, dengan begini aku bahagia.. Jika ini apa yg engkau nampak. Tapi air yg tenang jangan disangka tiada buaya, kan?


Sekian, dari aku yg merintih *muntah pelangi. Ergh jiwang pule memalam. Tumbuk nak? Rawrrrr!

notakaki : aku nampak macam sakit kan? ha'ah, sakit hati. hahaha! k dah nak g tengok abg gomez perform pulok malam ni hewhew. lajuuu je aku update blog sebab gomez. eh sebab germany :P

25 comments:

zikri said...

tajuk entry cam khabie kushi khabie gham dah..hehehe
p.s-first tyme aw eden pki bj polkadot tu...tq,pihak penaja.. ;)

faiz asikin abdullah said...

naaa saket keee?pucaatt cgttt,*concern x*
huhu..gue kelihatan kurusss..

.nana. said...

oitt korang berdua! ngahaha! cepat nye haa baca entry ni. malu titew :P

you're welcome zik and pais tlg jgn perasan gemoks sgt kahkah!

❤ Si Budak Vanilla ❤ said...

follow smbl komeng2 entri cnie. .cantik la tuan blog nie. .hehe. . :)

.nana. said...

aloloo mekasih! :D sy suka mkn eskrem vanilla tau *tetibe. haha.

|shuhadaothman|TM said...

hai doctor-to-be. salam kenal :)

.nana. said...

hai akak doodle comel. hee :)

Emas Putih said...

wahhhhh :) future doc :)

erleena said...

:) sayu je msuk sni , very nice , salam kenalan :D

.nana. said...

@Emas Putih : insyaAllah aminnn. hehe :)

@erleena : mesti sbb lagu ni kan? hee. salam kenal jugaks! :D

*zafirah* said...

entry ni buaykan fira tersentuh:')
..jemput ke blog fira ya?:)http://xiexiepinky.blogspot.com/

Cik Cammy Lia said...

wah belaja obesea..bestnye..sis xdpt merasa huhu. belaja rerajin dik :-)

aku HaniAsyira said...

ada nampak sakit hati kat situ.. keh2

zazaw said...

elehh
setakat abang gomez
elehh
HAHAHAHAHAHA

besttt nyaaa study oberthe seaaaa
hai saya zazaw
tiberrrr

Nurulee said...

Jauhnya belajar. Bestnya. All the best ye =D

http://thenurulee.blogspot.com/2012/06/mid-year-exam-result.html

.nana. said...

awhhh thank you tp seriusss, tak best sgt pon belajar kat sini. muehehe :D

@aku HaniAsyira : obvious eh? yay ade org nampak! hahaha.

nomad said...

follower 159. cannot find your chatbox:) nice blog you have

man said...

rencah kehidupan.. melalui pelbagai rintangan.
apa pun keadaan.. perjuangan perlu diteruskan.

Ayu Iman said...

kehidupan mmg begini deq..samala akk iman juga..Emm..muke comey cume pucat cket, tak sehat ya mase ini? tq..ya follow akk..akk da follow kamu juga..salam ukhuwah deq nana=)

.nana. said...

@man : kaan? tuh laa. kalau nak fikir mslh, sampai bebila pon xhabis. thanks!

@Ayu Iman : haa AKAK. hee. segannyee :P thanks tau. oh masa tu xsakit pon. sejuk aircond kot. kiki.

Nurmujahidah Ismail said...

wah,, kat mesir ek,, adik muja pun kat mesir,, kat alex,, tahniah sebab muja nak masukkan blog ni kat bloglist muja,, hehe

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

Hehehe...jgn sakit hati dear..tarik nafas, hembus...then senyum..:)thanks taw sudi ke blog YM....:)

.nana. said...

@Nurmujahidah Ismail : waahhh masukkan dlm bloglist muja tuu! hee. thank you dear! my pleasure :D

@YaYaNsMuM a.k.a YM : haii mama yayan :') thank you akakk. nanti kite senyum je ea. hee :P

BiNtUn BeRhAn said...

minat germany jugak :-) mesut ozil :-)

syAzAnA said...

bestnya ada kawan baik. :)

syaz follow sini dear. salam perkenalan. cewahhh. :P